Beauty Award winnares ‘schoonheidsspecialiste van het jaar – regio midden/oost’

Lees hier het interview voorafgaand aan de finale van de Beauty Award! 

Rosanne van Salon Adagio staat op zondag 27 april in de finale van de Beauty Award. éen ding is zeker, zij heeft een heel bijzonder concept neergezet. Een salon waar haar twee passies samenkomen: beauty en piano. Een uniek concept waar ze trots op is, want in welke salon word je behandeld en krijg je tijdens het masker een live piano-concert? Ze wacht in spanning af. Maar wat was de reden dat zij zich opgaf voor de vakwedstrijd? En hoe ervaart zij die weg naar de finale? 

Rosanne Navis is 29 jaar oud en trotse eigenaresse van Salon Adagio in Aalten. Haar missie? “In mijn salon sta jij, jouw huid, huidverbetering, ontspanning en live piano muziek tijdens het masker centraal.” De salon bestaat inmiddels 4 jaar, waarvan de eerste 2 jaar aan huis en sinds 2 jaar op een locatie. Waarom zij zich inschreef voor de Beauty Award? “Ik houd van een uitdaging en was erg benieuwd naar de mening van de jury. Ik doe mee aan de Beauty Award, omdat ik vind dat ik een fantastisch beroep heb, het beste uit mijzelf wil halen en anderen wil inspireren! Twee jaar geleden zat ik tijdens de gala uitreikingsavond in het publiek en toen dacht ik: ‘de volgende editie wil ik op dat podium staan’. En nu behoor ik gewoon tot één van de genomineerden!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je genomineerd was? En hoe heb je dit gevierd?
“Super blij!! Wij waren op dat moment bezig met de verkoop van ons appartement; de kijkers kwamen binnen en ik hoorde op dat moment mijn telefoon gaan. Even snel in de mail kijken… ik wist niet wat ik zag! Vervolgens doen alsof er niets was gebeurd en rustig verder gaan met de bezichtiging. Nadat zij weg waren, schreeuwde ik het uit! 😃 Familie/vrienden bellen en ik heb het uiteraard gevierd. Ook in de salon reageerden mijn klanten ontzettend enthousiast. Ik heb een ‘Beauty Award gezichtsbehandeling’ bedacht. Een unieke behandeling in samenwerking met een yoga docent.”

Waarom denk jij dat jij/jouw salon een van de genomineerden is?
“Ik ben onderscheidend door mijn unieke concept. Ik heb tot op heden wereldwijd nog geen salon ontdekt met hetzelfde concept!”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd? En daarna ook nog eens de tweede datum?
“Balen! Ik heb het direct gedeeld online en heb veel lieve berichten ontvangen. Verder heb ik niks speciaals gedaan, ook niet op de dag dat de uitreiking zou zijn geweest. Ik wacht op de echte uitreiking 😉. En natuurlijk was het weer vervelend dat ook de tweede datum in september niet door kon gaan, maar helaas was het niet anders. We hebben als genomineerden in die tijd veel contact gehad met elkaar.”

Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Ja, wij hebben natuurlijk langer reclame kunnen maken met het feit dat we genomineerd waren. Wekelijks vroegen klanten/kennissen er naar, dus ondanks alles was dat een geluk.”

Hoe waardevol was het contact met mede-genomineerden in deze coronatijd?
“Ontzettend waardevol, ik denk dat een groep genomineerden nog nooit zo hecht is geweest. Inmiddels hebben we 1,5 jaar contact en alles wordt gedeeld. Het uitstellen van de Beauty Award, de corona maatregelen, veranderingen binnen de salon. Ik vond het erg waardevol en ik ben blij dat ik deze dames heb leren kennen!”

Waarom moet JIJ die Beauty Award winnen?
“Ik heb een uniek concept in Nederland, waarin ik mijn beide passies laat samenkomen. Ik ben jong, ambitieus en heb veel liefde voor mijn vak als schoonheidsspecialiste. Al sinds 2009 ben ik werkzaam in de beautybranche in het binnen- en buitenland. Naast mijn passie voor schoonheid heb ik nog een grote passie; piano spelen. In mijn salon speel ik voor iedereen een aangepaste medley op de piano tijdens het masker. Dit maakt het erg persoonlijk.
De salon bevindt zich op een prachtige locatie buitenaf, is ingericht en ontworpen door een interieurstylist. Geïnspireerd door mijn logo, de werkzaamheden en de producten zijn er matte, poederachtige kleuren gebruikt en zachte materialen die uitnodigen om aangeraakt te worden. In mijn salon richt ik mij op huidverbetering, huidverzorging en make-up. Kortom, overal is goed over nagedacht! Ik ben 4 jaar geleden vanaf 0 begonnen en binnen 1 jaar heb ik een vaste klantenkring opgebouwd. Door mijn enthousiasme, passie, kennis en het unieke concept, draai ik een goedlopende salon, waar ik trots op ben! Daarom moet ik winnen. De Beauty Award zie ik als een kroon op mijn werk.”
Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“Goed! Het was zeker een onzekere tijd, maar ook hier kom je weer sterker uit. Het is een tijd waarin je erg creatief moet zijn en dat is me gelukt!”
Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen?
“Helaas vanwege alle maatregelen mag er maar 1 persoon op bezoek komen. Mijn vriend en ik gaan het zeker in stijl vieren, alleen we wachten de maatregelen even af. Ik hoop dat het gaat versoepelen, waardoor ik het inderdaad met familie/vrienden kan vieren.

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint?
“Groots vieren! Met mijn familie/vrienden en klanten. Ik heb leuke acties bedacht voor in de salon, ik wil andere salons inspireren en uiteraard hopen dat er weer een klein feestje gevierd mag worden.”

Wat gaan jouw klanten van jou horen als je wint?
“Ik ga dit samen met mijn klanten vieren, want zonder deze fantastische klanten had ik hier niet gestaan. Leuke acties bedenken, veel reclame maken en vooral doorgaan waar ik nu mee bezig ben!”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Maak die sprong in het diepe en doe mee! 😃 Het is zo ontzettend goed om jouw bedrijf eens onder de loep te nemen. Je gaat er veel van leren, het is een ontzettend leuke uitdaging en je leert veel nieuwe vakprofessionals kennen! Volgend jaar sta jij op dat podium!”
Rosanne heeft eerder meegewerkt aan de rubriek ‘Bijzondere salonconcepten’. Hier zie je haar ook pianospelen. Heb je dat gemist? Bekijk het hier: https://beauty-pro.nl/nieuws/video-bijzondere-salonconcepten-salon-adagio/